Spring til indhold

Lån penge til ferien

Der er ikke lang tid til sommerferien står for døren, og derfor er det ikke for tidligt at begynde at tænke på, at få sparet sammen eller eventuel låne penge til ferien.

Sommeren er noget de fleste ser frem til med stor glæde, men hvis man er i den situation at man ikke har mulighed for at komme på en lækker rejse, så kan sommeren være knap så hyggelig. På nettet er der mange muligheder for at tage såkaldte kviklån eller forbrugslån – selvom det er let er det dog ikke altid den smarteste udvej.

Hvis du vælger at optage et lån for at forsøde sommeren og sørge for at din familie kommer på en lækker ferie, så sørg for at finde de bedste låneudbydere på f.eks. Kviklån-info.dk, hvor du kan låne penge billigt online, læs hele artiklen. Sørg ligeledes for at tilkøbe en rejseforsikring som et supplement til det blå sygesikringskort, som kan spare dig for mange penge og meget besvær.

Lån til iPad til flyveturen

For kort til siden blev det annonceret at Apple lancerer den nyeste iPad, nemlig iPad snarest. Den nyeste version af Apples produkter plejer at blive revet af hylden, det var også tilfældet da Apple sidste gang lancerede efterfølgeren til den populære iPad.

Indtil videre er der ikke lækket nogen specifikationer på iPad, men der florerer rigtig mange rygter på nettet, omkring hvordan den bliver og hvilke features, den indeholder.

Men hvad kommer den til at koste? Der har de selvfølgelig heller ikke fortalt endnu, generelt kan man sige at Apple er rigtigt gode til at holde på deres hemmeligheder indtil deres release events. iPad plejer at starte ved 3.699,- kr. Mon ikke iPad kommer til at ligge omkring samme pris.

Men hvordan skaffer man lige næsten 4.000 kr. ? Nogen har selvfølgelig sparet op, men der er helt sikkert også mange, som bliver nødt til at låne penge til deres nye legetøj. Lån penge gratis på nettet eller tag et SU-lån, hvis du har mulighed for det.

SU-lån

Hvis du modtager SU har du mulighed for at tage et SU-lån. SU-lån har den fordel at de har en lav rente imens man studere, renten stiger så en smule når man er færdig med uddannelsen, hvor man også skal begynde at betale pengene tilbage til staten. Der er dog ingen tvivl om at lånetypen er blandt de allermest attraktive.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne? – SU-lånesatsen er for år 2012 sat til 2.897 kr pr måned – i 2011 var satsen 2.807 kr pr måned. Dertil kommer eventuelt supplerende SU-lån til forsørgere. Lånerente med SU-lån: Et SU-lån har på nuværende tidspunkt en rente på 4 procent under uddannelsen. Når man er færdig stiger renten til diskontoen + tillæg(eller minus et fradrag). Selvom renten stiger en smule når man er færdig med sin uddannelse er der stadig tale om et lån med rigtig lav rente. Husk at SU-styrelsen på ingen måde bestemmer over hvad pengene bliver brugt til. Så alt i alt kan du låne mange penge – sikkert omkring 25.000 kr.

Kun for studerende

Et SU-lån er et lånetilbud til studerende eller andre SU-berettigede, det er derfor ikke muligt at modtage SU-lån i de måneder man har frameldt sig SU eller er på orlov eller lign. Er man på SU har man til gengæld mulighed for at låne med tilbagevirkende kraft for de måneder i året hvor man har modtaget SU, men ikke modtaget SU-lån.

Det forudsætter dog at man ikke har skiftet studie i mellemtiden. Er man stadig under uddannelse, men er løbet tør for SU kan man søge om slutlån. Det er muligt at modtage slutlån i op til 12 måneder, hvis man er studieaktiv på en videregående uddannelse.

Lån under 25

Modsat de fleste private låneudbydere er det muligt at tage et SU-lån selvom man er under 25 år. Er man ikke SU-berettiget og har alligevel brug et et lån er der stadig et par muligheder. Læs mere på Smart-lån.dk