Spring til indhold

Møder og konferencer

Sidste efterår påtog vi os at arrangere en stor konference. Det var en eller anden international medicinalvirksomhed, der ville holde et kæmpeevent her i byen. De kender os fra et tidligere samarbejde, vi havde. Dengang havde vi arrangeret nogle små events her i København, som de deltog i. Det var sådan noget med erfaringsudveksling inden for udvikling af innovative teknologier i medicinalbranchen. Nu havde de altså mod på at lave denne her konference i København, så de havde ringet til os, og spurgt, om vi kunne hjælpe dem med det. Mod betaling naturligvis. Så vi havde sagt ja, det gør vi gerne. Konferencen skulle afholdes i begyndelsen af april i år.

Konferencelokalerne

Min kollega og jeg havde brugt lang tid på at arrangere den. Vi havde virkeligt gjort et godt stykke arbejde for dem. Vi havde taget os af alt: Lige fra at lave den første søgning: ”Konferencelokaler København international” til at booke hele etager på forskellige, dyre hoteller og sende programmer og informationsmateriale om København ud til alle deltagerne. De bedste konferencelokaler var booket hos https://mbkkursuslokaler.dk/konferencelokale/  Det var et kæmpe arbejde at koordinere det hele. Det lyder ikke, som et svært arbejde. Det er sådan set heller ikke svært. Det kræver bare, at man er god til at planlægge og hele tiden huske småting, som man nemt overser. Og så skal man altså huske hele tiden at modificere sin plan B.

Covid-19 aflysning

Desværre måtte virksomheden jo aflyse konferencen på grund af Covid-19. De havde heldigvis betalt os. Men det var da bittert at se, at den ikke blev til noget alligevel. Og synd for virksomheden. De havde brugt mange penge på at få de dyre talere til at komme til København. En af dem skulle flyves ind fra USA. På første klasse. En fordringsfuld herre og hans hustru. Firmaet må have tabt flere af mine månedslønninger på aflyste rejser.

Særligt indrettede mødelokaler

De ringede så til os i sidste uge. De spurgte, om vi kunne påtage os at holde hele logistikken for en ny konference, de er ved at planlægge til efteråret. Den kommer nok til at foregå i specielt indrettede mødelokaler. Den skal handle om erfaringer med Covid-19 og informere om, hvor verdenssamfundet står med hensyn til at finde en effektiv vaccine. De er selv i fuld gang med at få deres laboranter og forskere til at skrive rapporter.

Ham, jeg talte med, er en sød fyr. Oprindeligt kommer han fra Spanien. Han er bosat i Tyskland nu, hvor firmaet har hjemme. Han kom dertil som helt nyuddannet læge. Han fortalte mig om, hvor svært det har været for ham at sidde i Tyskland, og ikke kunne tage til Spanien for at besøge sin familie der. Jeg sagde naturligvis ja til ham om, at vi gerne vil påtage os det logistiske for konferencen. Jeg spurgte ham, om den også vil dække emner, som fx de psykiske konsekvenser af den isolering, som store dele af befolkningen har følt på deres krop i de sidste mange uger.Mange ved ikke, om møder må afholdes.

Det kunne han ikke lige svare på med det samme. De er stadigvæk ved at planlægge konferencens temaer. Han lovede mig, dog, at han vil sende mig temarækken, ligeså snart de har den klar. Det skulle den være i næste uge.