Spring til indhold

Brændebriketter

Nå, min far har virkelig tillid til mig. Det er jeg ret stolt af. Men jeg må ærlig talt sige, at jeg også er meget fristet. Han har nemlig givet mig sit kreditkort, fordi han bad mig om at bestille brændsel til vores brændeovn over nettet. Det er noget, min mor plejer at gøre, men hun er på besøg hos sin søster, der bor i Tyskland og kommer først hjem om 2 uger. I den tid, hvor hun er væk, har jeg så ligesom fået til opgave at overtage nogle af de ting, som hun bare sørger, for, er i orden herhjemme. Det er lidt hårdt, når jeg samtidig skal studere. Men vi klarer det, og hun har allerede været væk i 14 dage.

Klar til at købe

Men nu sidder jeg så her med kreditkortet i mine hænder. Min far er kørt på arbejde. Jeg regner med, at han bruger sit andet kreditkort til indkøbene. Det lovede han. Jeg har tid her til formiddag til at få bestilt det brændsel. Men det er altså fristende også at bestille noget af det tøj, som jeg gerne vil have. En ny sweatshirt og et par bukser. Ja, det er virkeligt en kamp ikke at gøre det, førend jeg har fået lov til det af min far. Min selvdisciplin er virkeligt kommet på prøve.

Hvor mange briketter

Jeg forsøger at skyde tanken om de der bukser fra mig og vender mig mod brændslet. Og jeg må sige. Det er faktisk ikke så nemt at finde ud af. Hvad er en rummeter? Hvad er en kassemeter? Hvor mange rummeter skal jeg bestille? Hvad plejer min mor at bestille? Jeg har godt nok set, at der kommer en palle med nogle brændebriketter, eller hvad det nu hedder i ny og næ. Men altså. Hvorfra bestiller hun det? Jeg prøver at ringe hende op for at få det at vide. Hun tager bare ikke telefonen. Så jeg går ind på hjemmekontoret. Der må være en regning fra firmaet, som hun køber de der træbriketter hos. Et eller andet sted. Men hvor? Jeg ved jo ikke, hvor hun gemmer alle de regninger. Eller er det kun elektronisk, hun gemmer dem? Kommer de ikke med sådan en følgeseddel med firmalogo og ordrenummer på?

Træpiller i stedet?

Jeg har ikke nogen som helst anelse om, hvad en rummeter er. Jo jeg ved godt, at det er 1 x 1 x 1 m. Men det er så det. Hvad vejer 1 rummeter brænde – og er der forskel på en rummeter og en palle træbriketter, der vejer ca. 1 ton?
En ting har jeg da forstået i min søgen. Vi skal ikke have træpiller. Det er enten briketter eller kløvet brænde. Men nysgerrig, som jeg er, så har jeg jo også læst mig til nu, at hvis man køber kløvet brænde, så skal man være sikker på, at det er tørt nok til, at det kan bruges. Det er lidt af en jungle at bevæge sig rundt i. Jeg har derfor besluttet, at jeg køber en palle træbriketter, og får dem bragt til kantstenen.