Spring til indhold

En juletrold

Jeg er ved at være sent på den. Vi er allerede midt i november, og jeg har ikke fået købt en eneste julegave endnu. Jeg har ikke engang fået nået at forberede børnenes adventskalendere. Det er noget skidt. Jeg har haft alt for travlt til at kunne tænke over at skulle købe små gaver, pakke dem ind med numre på og, så hænge dem op inde på deres værelser. Jeg må se at komme i gang. Det behøver ikke at være dyre gaver. Bare små ting, som jeg ved, de vil blive glade for. Fx en flot farveblyant i forstørret udgave. Eller en lille notesbog.

Lykketrolde

Til mit forsvar, for at være en dårlig mor så vil jeg dog lige sige, at jeg faktisk allerede har købt en julegave. Den er til min mor. Hun elsker lykketrolde. Og jeg så forleden, da jeg var på vej hjem efter en sjov og begivenhedsrig dag på arbejdet, kom forbi en isenkræmmer. De havde sådan en ny udstilling i vinduet, hvor de havde nogle nye juletrolde. De kaldte dem for Familien Grandam. Genialt navn. Jeg måtte bare købe et sæt til min mor. Og jeg håber sandelig ikke, at hun allerede har set dem et andet sted.
Jeg har tænkt mig at give dem til hende i morgen, hvor vi skal til middag hos hende. Vi skal have and. Hvad ellers? Mortens Aften! Jeg håber, hun bliver glad for dem – og jeg ved, at min mand håber, at andestegen er perfekt igen i år.

Den bedste and

Det er min mor altså god til, altså at stege en and. Og sovsen, hun laver til, har lige den helt rigtige duft af appelsin. Ikke for bitter, ikke for sød. Lige som sådan, en sovs skal være.

Til hverdag går jeg egentlig ikke så meget op i julen. Men når vi så er henne ved Mortens Aften, ja, så griber det altså fat i mig. Og jeg får dårlig samvittighed over, at jeg endnu ikke har fået købt et kalenderlys, eller bestemt mig for, hvilken konfekt vi skal lave sammen med ungerne. Det er noget, vi gør hele december måned. De elsker at lave konfekt, så vi laver kun bittesmå portioner. Vi starter med at lave konfekt den første søndag i advent. Stykkerne, vi laver, spiser vi så i løbet af ugen, der går indtil den næste søndag, hvor vi så laver mere konfekt til den kommende uge. Konfekt skal være friskt, når man spiser det. Vi får hver især et stykke om aftenen, inden der skal børstes tænder!

Tænker på isenkræmmeren

Og det får mig til at tænke på, at inde hos isenkræmmeren, hvor jeg købte lykketroldene til min mor så jeg, at de havde sådan en fin, lille kugleudskærer. Den vil være ideel til at skære marcipan ud med. Så kan vi lave perfekte, små, chokoladeovertrukne marcipankugler. Jeg skal lige have det skrevet ned på min indkøbsliste til i morgen: Gaver til adventskalendere, kugleudskærer, kalenderlys, pænt papir til indpakning af gaver. Min indkøbsliste vokser og vokser – fra dag til dag. Jeg må se at komme i gang med julen 2020.