Spring til indhold

Fantastisk bryllup

Det var en vidunderlig dag. Vielsen var smuk. Præsten var meget betænksom i sin tale om kærlighed og sorg til det unge brudepar. Han talte om hverdagens rutine, som kan være med til at ødelægge et ægteskab. Han talte om at give hinanden plads og rum og at derigennem forstærkes kærligheden. Jeg var meget rørt og kunne naturligvis ikke lade være med at fælde en tåre.

Smuk brud

Bruden var utroligt smuk. Min nevø var meget stolt og glad. De klæder hinanden. De er høje, begge to og har en god humor sammen. Og humor i ægteskabet er jo en af de der små slags lim, der skal til, for at det holder.
Festen bagefter var overdådig. Og den varede i rigtigt mange timer.

Fordi vielsen skete om formiddagen, og fordi brudeparret var parate, havde de bedt alle deres gæster om at komme med til reception på et meget romantisk sted ude på landet. Alle blev budt på mousserende vin og kage. De havde selv bagt mange af kagerne. Og hen på eftermiddagen, sådan ved 5 – tiden trak brudeparret sig tilbage for at klæde om. De gæster, som ikke var inviteret med til middag og dans bagefter, trak sig tilbage og lykønskede alle – brudeparret og deres pårørende. Ved 6-tiden satte vi os så til bords. 60 mennesker. Jeg sad ved samme bord som min bror og hans familie. Det var rigtigt hyggeligt. Middagen blev serveret. 5 retter. Pyh. Men lækker mad. Du ved: Traditionelt med forret, fiskeret, steg, ost og frugt. Med dertil hørende vin og vand. Helt fint og helt frisklavet. Ikke noget med at varme op fra et cateringfirma, der har leveret maden, dagen i forvejen. Der har været travlt i køkkenet.

Godt stykke arbejde

Kokken havde virkeligt gjort et godt stykke arbejde. Og det gjorde de unge mennesker, der serverede altså også. De var der hele tiden, uden at man egentlig lagde mærke til, at de var der. Sådan skal det være.
Der var glæde, der var snak. Der var massevis af indslag under middagen: Venner, der fortalte historier om bruden eller gommen. Familiemedlemmer, der fortalte om de to unge menneskers evner – hver for sig og sammen. Ja, alt var, som det skal være til en god bryllupsfest. Toastmasteren havde virkeligt travlt med at koordinere mellem indslag, og hvornår næste ret kunne serveres. Ikke et helt nemt job, når en eller anden onkel fortæller hele familiens historie i en tale over 20 minutter. (Gab…- men kærligt ment fra hans side.)

Bryllupsfotografen

Efter middagen fulgte der naturligvis dans og natmad. Festen var god. Jeg tog hjem ved 1:30 tiden. Syntes ligesom, at mere end 14 timer i høje hæle var nok. På vej hjem i taxaen kom jeg til at tænke på, at det må være et utroligt hårdt job at være bryllupsfotograf som dem her: https://www.voresstoredag.dk . Fotografen, som tog billeder under hele vielsen, receptionen og festen, må være udmattet. Han har jo også skullet fotografere forberedelserne inden vielsen: Brudepigernes kjoler, bruden sammen med sin stolte far, gommen sammen med sin familie – inden de sagde ja til hinanden.