Spring til indhold

Sjov julefrokost

I går, da jeg var på arbejde, kom jeg til at overhøre noget. Det var en kollega, som stod inde i vores lille køkken og ævlede løs om, at hun allerede er ved at planlægge julen. Altså hør lige her, veninde! Det er alt alt for tidligt. Vi kan da ikke leve med juleræs fra begyndelsen af september. Kan vi ikke lige få en pause. Hva’? Jeg var egentlig på vej ud i køkkenet for at hente mig en kop kaffe, men da jeg hørte hende plapre løs om jul og gaver og indpakning, kom jeg altså til at grine. Så jeg vendte om på stedet og gik tilbage til mit kontor. ”Jeg henter kaffen om 5 minutter.”

Sjov teambuilding

Efter 5 minutters tid gik jeg ud mod køkkenet igen. Hun stod der stadig og var ved at fortælle en af vores kollegaer om en sjov teambuilding, hun engang havde deltaget i. Det var sådan i forbindelse med en julefrokost, kunne jeg høre. Jeg vendte om igen. Havde bare ikke lyst til at høre om forskellige julelege. Hun er meget snaksalig den dame. Jeg var lidt knotten i bøtten. ”Vent i 10 minutter.” Efter endnu et kvarters tid gik jeg tilbage til køkkenet. Stilhed. Ingen snak om jul og juleforberedelser. Jeg hældte kaffe i mit krus og gik tilbage til arbejdet. Og hvad ser jeg der – på intramailen? En mail fra min chef. Han skriver noget om, at julen nærmer sig.

På Sjælland

”Nej, det passer ikke.” Tænker jeg. Men jo, det gjorde han faktisk. Han skrev nemlig, at han gerne vil have, at jeg undersøger, hvilke firmaer der findes, og som kan arrangere god teambuilding på Sjælland. Gerne i forbindelse med en julefrokost. En dyb indånding. Nu skal jeg tage mig sammen. Jeg går hen til min chefs kontor og banker på døren. Han råber ”kom ind.” Jeg går indenfor og sætter mig i stolen overfor ham. Kigger på ham. Hans kaffe damper fra kruset, han har stående ved siden af sin mousepad.

Julefrokost med teambuilding?

Jeg spørger ham, om han virkeligt mener det alvorligt, det med teambuilding og julefrokost. Jeg kan jo godt se og høre, at det var ham min snakkesalige kollega, har talt med, mens jeg ventede på at kunne få en kop kaffe. Han kigger op fra sine papirer og ser på mig med store runde blå øjne. ”Ja, helt alvorligt. Har du tænkt på hvor mange firmaer, der holder julefrokost, hvert år. Og mange af dem laver noget teambuilding i forbindelse med den. Så vi skal tidligt ud af starthullerne, hvis vi skal lave en god julefrokost for alle i år. Sæt i gang. Tak.”

Jeg går tilbage til mit kontor. Begynder at søge efter teambuilding firmaer og team udvikling. Finder nogle, der har forskellige aktiviteter. Laver en liste over dem, jeg vil ringe til, og i løbet af få dage vil jeg være dybt involveret i firmaets juleforberedelser. Det er til at grine ad. Jeg, som hader jul og al det der romantiske sludder om familie og kærlighed. Nu skal jeg til at lave julefrokost for firmaet. Allerede i september.