Spring til indhold

Hun laminerer alt

Min datter er meget kreativ, og hun elsker at strikke og tegne. Det er faktisk to ting, som jeg aldrig i mit liv ville have forestillet mig, at hun ville komme til at holde så meget af. I min optik er det at strikke og tegne noget, som ganske rolige og måske også stille mennesker gør. Ikke noget som vilde tøser, som min datter også er, gør.

Lamineringsmaskine?

Men jeg har taget fejl af hende. Hun kom godt nok hjem fra skole en dag og satte sig ind på sit værelse for at tegne. Jeg kunne høre, at hun samtidigt sad og talte med en veninde. Måske via Skype eller WhatsApp. Under alle omstændigheder, så handlede samtalen om noget med en lamineringsmaskine. Jeg er ikke hende, der lytter til andres samtaler i det skjulte, men det var altså umuligt ikke at høre min datter. Hun var ved at knække sammen af grin. Det var vist nok noget med, at hendes venindes lamineringsmaskine ikke virkede. Hun blev mere og mere højrøstet. Latteren fortog sig ikke. Efter ca. 20 minutters tid, hold de op med at tale sammen. Hun blev på sit værelse, og der var stille. Lige indtil hun kom ud fra sit værelse.
Jeg sad i stuen og læste. Madopskrifter. Det er min yndlingslitteratur lige i øjeblikket.

Hvad koster en lamineringsmaskine?

Min datter spurgte mig, om jeg kunne låne hende 500 kroner til en ny lamineringsmaskine. Jeg studsede lidt. ”Hvad skal du med en lamineringsmaskine?” Hun begyndte på en lang søforklaring om, at hun ville til at laminere nogle af sine tegninger. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg troede helt på hendes forklaring. Så jeg sagde til hende, at jeg ikke har 500 kroner at låne hende nu. Det må vente. Håbet var naturligvis, at hun ville glemme alt om sådan en i løbet af nogle dage.

Hun glemte det, dog ikke. Og forleden, lige efter den 1. i måneden, hvor min løn plejer at gå ind på min konto, kom hun igen og spurgte, om jeg kunne låne hende penge. Da jeg spurgte hende, om det var til en lamineringsmaskine, sagde hun naturligvis ja. Jeg kunne ikke helt forstå det, så jeg spurgte hende, om hun virkeligt mente, at hendes tegninger skal lamineres. De er da flottere, når de bare hænger i en billedramme uden at være pakket ind i plastiklommer.

Hun fortalte mig, at det sådan set ikke var til de store tegninger, hun laver. ”Hvad skal den så bruges til?” Naturligt spørgsmål tænkte jeg. Min pige forklarede mig, at hun er begyndt at tegne små postkort til sin veninde. Hun har nemlig åbnet en shop på en platform, hvor hun sælger de små smykker, hun laver. De sælger godt, og hun vil gerne have lagt en slags visitkort ved, når hun sender, pakker ud til sine kunder. Og de postkort, hun tegner, skal lamineres.

Køb den online i en butik med kontorartikler

Hun fik et oprigtigt nej som svar på sit spørgsmål om et lån. ”Du kan ikke låne penge til en lamineringsmaskine. Din veninde tjener sine egne penge. Hun må selv købe den”. Og det er jo nemt, for der er gode muligheder for at købe kontorartikler online på https://justmore.dk/