Spring til indhold

Musik-keyboard

Musik keyboard

Du er glad for at få at vide, at dit barn altid er glad for synge. Når du henter hende fra skolen, får du altid at vide, at hun har så meget musik i sig – og hun er sød til at fortælle sine veninder, hvordan de skal holde på en tromme. Du har derfor besluttet, at hun skal have et musikinstrument i fødselsdagsgave. I kan godt selv lide at spille musik – og ja, hun elsker da også at sidde sammen med dig ved klaveret. De små hænder er bare ikke helt store nok til, at hun får så meget ud af de små lektioner, du giver hende. Hun skal have et instrument, som hun kan håndtere. Og du er helt sikker i din sag: Det skal ikke være et af de der legetøjsinstrumenter, som alle kan finde i en legetøjsbutik. Nej, det skal være et rigtigt instrument.

Et moderne keyboard

Du har fået den idé, at hun skal have et keyboard – altså et musikinstrument. Men hvordan griber du det an? Der findes jo rigtigt mange forskellige keyboards. Her er nogle anbefalinger over, hvad du bør tænke på, når du gerne vil købe et keyboard til et barn. For det første skal du overveje, hvad dit barn kan håndtere: Skal det være et stort keyboard, hvor der er mange tangenter, så det kan spænde over mange oktaver, eller skal det ikke have så mange tangenter?

Dette hænger naturligvis sammen med hvilken musik du gerne vil have, at dit barn bliver introduceret til: Skal det være mere rytmisk, eller skal det være melodisk? Heldigvis har de fleste keyboards mange funktioner – uanset om det er et lille eller et stort. Dit barn skal måske bare introduceres til mulighederne som et keyboard kan give det?

Hvad med lyden?

Dernæst skal du selvfølgelig overveje, om I vil høre på, at dit barn spiller på keyboardet. Og det hænger sammen med, hvor keyboardet skal stå. Skal det stå på barnets værelse, som muligvis ikke er så stort? Eller skal det stå et sted, hvor alle har adgang til det? Fx i alrummet eller i stuen, hvor der er mere plads? Skal det stå i stuen, så kan det være en god idé at overveje at købe et par høretelefoner, som kan tilsluttes keyboardet. Det vil muligvis være en god løsning. Du kender godt den der irritation, der opstår, når du har hørt den samme melodi 100 gange – den brænder sig ligesom ind i hjernen. Så måske skal du sørge for, at dit barn bruger høretelefonerne, når han eller hun øver sig på det nye keyboard.

På stativ eller på et bord

Endelig skal du også tænke over, om keyboardet skal stå på et særligt stativ – eller om det skal sættes op på et bord. Du kan få stativer til keyboards, som er nemme at slå sammen og fjerne, hvis keyboardet skal flyttes. Når du har overvejet, hvilken type keyboard du skal købe, og hvor det skal stå, så skal du også huske at tænke på, at dit barn skal have fornøjelse af at spille på det. Måske skal du derfor købe et keyboard, som har en del funktioner, men som ikke er svært at lære at spille på.