Spring til indhold

Skægkræ

Skægkræ er et forholdsvis nyt skadedyr i Danmark, og kræver en professionel skadedyrsbekæmpelse. Skægkræ kommer typisk ind i boligen gennem papkasser eller lignende fra lagere rundt omkring eller hvis du overtager noget med skægkræ i. Altså, skægkræ kommer ikke udefra. Der findes endnu kun én måde at komme af med skægkræ og er ikke noget du selv kan behandle.  De formerer sig lynhurtigt, og har du først spottet én skægkræ i din bolig går det hurtigt før de er i alle rum.

Voksne sølvfisk

De ligner sølvfisk en del, dog kan de blive en del større, en typisk voksen sølvfisk bliver op mod 2 cm lang. Du kan også kende dem ved de små hår (skæg) på hele kroppen hvilket sølvfisk ikke har. De klarer sig i både fugtigt og tørt miljø og stortrives altså i alle rum i huset. Dog fortrækker de som sølvfisk fugt. De er i den grad et skadedyr og kan leve af stort set alt vi har i hjemmet. Tørvarer i køkkenet, spildte rester ved middagsbordet, siderne i bøger og papir generelt. De er næsten umuligt at komme af med, og derfor er det vigtigt at behandlingen foregår korrekt.

Ikke sølvfisk

Jeg opdagede en dag hvad jeg troede var sølvfisk, men synes de så lidt anderledes ud og noget større. Uanset hvad ville jeg gerne af med det og ringede til et skadedyrsfirma. Det viste sig at være skægkræ og behandling blev sat i gang. Der skulle behandles 3 gange både sprøjtebehandling, limplader og ædegift, så jeg kunne godt se at det kunne jeg ikke bare gøre selv. Efter 3 behandlinger havde jeg stadig skægkræ og ringede igen for der var selvfølgelig garanti på behandlingen.

Alle havde det

Jeg blev bedt om at spørge i opgangen om andre har set noget lignende, og det viste sig at alle i opgangen havde skægkræ i større eller mindre grad og vi fik et samlet tilbud på behandling så vi kunne komme af med det én gang for alle. Efter 3 behandlinger i alle lejligheder var vi alle af med skadedyrene.

Jeg havde lige købt hus og dertil bestilt nye møbler som blev pakket ud inde i huset. Pludselig så vi skægkræ i alle rum og det viste sig at de havde skægkræ på det lager vi havde bestilt møbler fra. Vi kontaktede møbelfirmaet og de kendte ikke til det før vi kontaktede dem, og fik selv igangsat behandling professionelt af et lokalt skadedyrsfirma fra Vejle, og nu er problemet væk.