Spring til indhold

Sportsmassage og hælspore

Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad der er sket. Jeg ved bare, at det gør meget ondt i min hæl. Jeg var ude at gå en lang tur søndag formiddag. Jeg nød turen og gik raskt til. Efter 2 timers gang var jeg godt træt, og hjemme igen nød jeg en kop kaffe og et stykke friskbagt rugbrød fra den gode bager. Lækkert. Men hen på eftermiddagen begyndte jeg at få smerter i foden. Det var, som om at hælen var ved at blive skåret af. Det dunkede, og foden var varm omkring hælen. Jeg tog nogle smertestillende, og da virkningen af dem trådte i kraft, tænkte jeg ikke mere over det. Jeg fortsatte min søndag derhjemme.

Smerter i hælen

Mandag morgen vågnede jeg så op med smerter i hælen igen. Det var meget ubehageligt. Jeg ringede til lægen. Han bad mig om at komme, så han kunne se på foden. Så jeg måtte humpe ned ad trapperne og ud til den taxa, jeg havde bestilt. Jeg kunne dårligt gå, så jeg ville hverken cykle eller gå.

Lægen kiggede på foden og mente, at der kunne være et lille fraktur. Han ville gerne have, at vi fik taget et røgten fotografi. Så jeg måtte på skadestuen og få det taget. Der var ikke nogen frakturer at se. Efter to dage vendte jeg tilbage til lægen. Han lavede en ultralydsscanning og kunne se, at der er en inflammation.

Det er en hælspore

Han kaldte det for en hælspore. Han mente, at vi kunne behandle den, fordi jeg var kommet med det samme, jeg mærkede smerterne. Han advarede mig om, at det kan tage noget tid. Måske et år. Og under alle omstændigheder må jeg ikke belaste hælen.
Jeg fik at vide, at jeg muligvis ville få gavn af at kombinere forsigtige genoptræningsøvelser med noget sportsmassage. Jeg fik også at vide at hælspore, slet ikke er ualmindeligt. Der er mange mennesker, der aldrig opdager, at de har en hælspore.
Jeg begyndte i genoptræning hos en fysioterapeut, men da jeg er et utålmodigt menneske, kunne det ikke gå hurtigt nok. Så jeg spurgte, om det ville være ok, hvis jeg også fik noget massage omkring foden og hælen. Terapeuten sagde, at det ikke kan skade. Men det var ikke inkluderet i hans behandling. Derfor måtte jeg selv dække omkostningerne til det – og naturligvis også selv finde en massør.

Sportsmassage et sted i København

Jeg søgte på nettet: ”Sportsmassage København”. Min søgning gav pote. Jeg fandt flere, som skrev, at de er verdensmestre i sportsmassage, og at man har godt af at forkæle sig selv. Min søgning gav mig ikke rigtig mod på at starte med massage. Men alligevel. Jeg var nysgerrig. Der må da findes en massør, der ved noget om hælens anatomi og hælspore. Så jeg søgte igen: ”Hælsporebehandling”. Den gav mig færre resultater, men resultaterne pegede i den rigtige retning. Jeg fandt en massør, der også ved noget om hæle, og hvordan fødderne er skruet sammen. Jeg kontaktede klinikken og har fået en tid i næste uge. Nu håber jeg bare, at det giver resultater.