Spring til indhold

Stillads i København

Der er nogle kæmpestore træer i den gade, hvor jeg bor. De er ret flotte. Især om sommeren, hvor alt er grønt og blomstrer. Og om efteråret bliver træernes blade gule, røde og brune. Det er flot. Når vinden kommer, falder de af. Og flyver rundt. Og de falder ned i tagrenderne på bygningen. Det giver os nogle problemer. Og det har ejerforeningens bestyrelse besluttet at gøre noget ved. Vi skal have renset tagrenderne. Der er gået 2 år, siden vi fik nyt tag på hele bygningen, og de mener, at det er på tide. Mange af os ejere er lidt ærgerlige, over at vi får en ekstra udgift over de kommende måneder, fordi vi er nødt til at købe os til den ydelse, det er at få sat et stillads op, så tagrenderne kan blive renset. Men logik er logik, og vi har ikke stærke argumenter for ikke at holde det nye tag i god stand.

Tilbud er hentet

Bestyrelsen har indhentet tilbud på, hvad det vil koste os. Samlet set, så vil det ikke være en stor udgift. Men alligevel, så er det lidt surt. Jeg har nærlæst tilbuddet. Vi har alle sammen fået en kopi af det. Så kan vi læse det igennem og stille spørgsmål ved beboermødet i aften. Fornuftig bestyrelse. Jeg synes, at tilbuddet virker rimeligt. Sådan umiddelbart. Men jeg må da også lige sige, at jeg ved det faktisk ikke.

Stilladser i København?

Normalt er jeg ikke hende den sure eller hende, der altid skal være på tværs. Alligevel så kan jeg ikke lade være med at sætte mig ved min store 23 tommers skærm og søge lidt rundt på internettet: ”Stilladser København”. Jeg er nysgerrig efter at få at vide, hvad det koster at leje stilladser. Jeg kan se, at det er meget få, der fortæller, hvad det vil koste. Jeg finder et firma, som skriver at leje af stillads, koster så og så meget. Men det viser sig, at det er et stillads firma i Hvidovre, så det er muligvis ikke lige det firma, bestyrelsen har henvendt sig til. Alligevel, så giver det mig en god idé om, hvad prisen er. Og det er jeg tilfreds med.

Sikkerhed og pris

Jeg kan se, at tilbuddet, vi har fået, slet ikke er urimeligt for et sikkert hejseudstyr. Så der bliver sat et flueben ud for den linje i tilbuddet, der beskriver omkostningerne ved stilladset. Det næste, jeg gør, er så at lede lidt efter timelønninger for håndværkere. Jeg tænker, at det nok bliver en lærling, der kommer, og skal foretage selve rensningen af tagrenderne. Her studser jeg over, at prisen i tilbuddet er ret meget højere end det, jeg kan regne mig frem til. Der bliver sat spørgsmålstegn ved den linje i tilbuddet, som omhandler omkostningerne for løn til håndværkerne.

Ved mødet får jeg spurgt ind til det med lønningen. Jeg får et godt svar på, hvorfor prisen er så høj: Det er faglærte folk, der kommer ud for at foretage rensningen og prisen, vi kan se, inkluderer forsikring. Det er jo ikke ufarligt at arbejde på et stillads. Spørgsmålstegnet retter jeg til et flueben.