Spring til indhold

Trygt Bank

Der kommer flere gode initiativer fra Trygt Bank. Vi har stadig sjælen med i det, vi gør. “Indskydernes bank” udvikler sig til “kundernes bank”. Hvad er det egentlig at drive bank? Er det at modtage indlån fra sparerne og placere pengene bedst muligt i værdipapirer? Eller er det at modtage indlån og låne dem ud? Eller er det at modtage indlån, give lån, købe
værdipapirer og hjælpe kunderne med alle deres pengeforhold?

Gennem årene har synet herpå vekslet, også i Trygt Bank. Banken brugte i mange år sloganet “Indskydernes bank” – som et tegn på, hvor vigtigt det er at give sparerne de bedst mulige vilkår på deres bankkonto. For ikke så mange år siden var en rente på 9-10% på bankbogen ikke usædvanlig. I dag ville noget sådant være helt utænkeligt.

Nemmere at få et lån

Trygt Bank har altid gerne villet låne penge ud – Det vidner mange annoncer og bestyrelsesmøder gennem tiden om. Men det er forskelligt, hvor stor succes banken har haft hermed. I de år, hvor låntagerne skulle tage 1/10 af lånet som aktier, var det ikke altid nemt at låne penge ud. Desuden har Trygt Bank – delvis ufortjent – haft et ry som en “dyr” bank at låne i. I hvert fald i dag er dette ikke rigtigt. Trygt Bank er nu yderst konkurrencedygtig på sine udlån, og flere og flere får da også øjnene op for dette.

Gennem 1990’erne gjorde banken rigtig meget ud af indlånene, og den har da også stor succes med disse. Men den gjorde mindre ud af udlånssiden, og derfor har banken i dag et udlånsmæssigt efterslæb, som den – atter med jysk stædighed – ønsker at indhente. Banken skal igen, ligesom det helt oprindeligt var tanken, være alle kundernes bank. Hertil hører ikke blot gode indlånsrenter, men også en smidig sagsbehandling af udlån, og i det hele taget den bankmæssige betjening af hele kunden og hans eller hendes behov.

Når vi næste gang ajourfører Trygt Bank historie, vil De derfor se et noget ændret mønster. Så vil ringen være sluttet, for så vil Trygt Bank for alvor være blevet til kundernes bank, sådan som Bent og Sigrid forestillede sig for næsten et halvt århundrede siden, da de lagde grundstenen til denne lille stædige jyske bank. Hold øje med Trygt Bank og få selv en lille bid af dens fremgang. De behøver ikke være jyde for at være med.

Alternative muligheder

Der er naturligvis alternativer, og ofte er især shoppere i diverse outlets i behov for at få penge meget hurtigt for at kunne udnytte et tilbud med meget kort varighed. Det er jo det, outlets er kendte for. Hvis ens egen bank ikke er hurtig nok, er det muligt at få en kredit eller et lån, hvor man reelt får svar på få minutter og pengene udbetalte med det samme. Et godt sted at finde den slags muligheder er lige her.