Spring til indhold

Penge til rejser

”Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million kroner?” Det er min dreng, der spørger mig. Vi er i køkkenet. Han leger, og jeg er ved at lave mad. Vi skal have krebinetter. Det elsker han. Ligesom hans far gør. Jeg fortæller ham, at jeg ikke helt ved, hvad jeg ville gøre, hvis jeg vandt så mange penge. Måske ville jeg investere nogle af dem og købe en fin gave til ham. ”Hvad ville du gøre?”

Finde billige flybilletter

Hans svar kommer prompte. Jeg er ved at falde sammen af grin. Han siger, at han ville lede efter billige flybilletter og et godt hotel, og så ville han invitere hele sin klasse med sig ned og se FC Barcelona spille. Her kommer fodboldfantatikeren. Ha. Han er sød. Jeg kan godt lide hans tanke. Det her med at dele, når man har nok. Det er sødt. Han tilføjer dog, at han også gerne vil købe nogle dyre ting til sig selv. Men førsteprioritet det er det med flybilletterne.

Jeg kan ikke lade være med at smile. Han ligner sin far. Så meget. Kanon meget. Han ville gøre det samme. Min mand altså. Krebinetterne er ved at være stegt igennem. Nu mangler jeg bare at få lavet en lille salat. Jeg beder min søn om at gå ind og kalde på sin far. Vi skal spise om få minutter. Han sidder inde ved hjemmekontoret og ordner noget med en telefonregning.

Barcelona

Vi sætter os ved bordet og får vores middag. Vi sludrer, og min mand får samme spørgsmål. Han svarer, at han vil bruge nogle af pengene til at finde flybilletter til Barcelona, så vi alle tre kan komme til fodboldkamp på FC Barcelonas hjemmebane og opleve stemningen der. Og måske også en tur til Malaga og opleve Costa del Sol. Hvad er det, man siger? Æblet falder ikke langt fra stammen? Fodbold interesserer mig i øvrigt ikke. Men en tur til Barcelona, siger jeg da gerne ja tak til.