Spring til indhold

Ferieboliger i Frankrig?

den franske riviera

Tid? Hvad er det? Det er noget, som vi aldrig har tilstrækkeligt af. Sådan føler vi det. Se nu lige her: Vi er lige kommet igennem jul og nytår. Og hvor blev vinterferien af? Lige om lidt, så er det påske. Og har du fået lagt planer for den? Ja, for længe siden. Så påsken er fuldt belagt med besøg hos – og af – familie. Jo, tid er en mangelvare. Og måske er det grunden til, at vi elsker at planlægge vores ferie i godt tid! Og lige nu, her midt i marts, så er du allerede begyndt at kigge på ferieboliger i forskellige dele af Danmark og andre lande i Europa. I har jo sådan en regel med, at hver sommer så skal I på kør-selv-ferie i ca. 14 dage.

Kroatien i kikkerten

Du har kigget på ferielejligheder i Kroatien. Det er et spændende land. Du har været der for rigtigt mange år siden. På charterferie. Men nu, hvor børnene er store nok til at kunne klare en lang køretur, så tør du godt vove dig ud i selv at køre til Kroatien. Der var særligt en feriebolig på Istrien, som så rigtig lækker ud. Desværre var den booket allerede, så det måtte du glemme alt om.

Den franske riviera frister

Du har også kigget på ferieboliger i Frankrig. Kunne det ikke være skønt at finde en lille ferielejlighed ved den franske riviera? Din tanke er rigtig. Der er skønt på den franske riviera. Små hyggelige byer med lokale markeder og specialiteter. Kyststrækninger, der får dig til at ville smide tøjet og bare dykke ned i havet. Der er marinaer, hvor der ligger yachts af en kaliber, som minder om Herlev Sygehus. Du har været inde og finde dit gamle vejkort over Europa frem. Du skal lige se, om afstanden til Istrien er længere end til den franske riviera. Du kan se, sådan umiddelbart, at der er lige langt. Det handler derfor om, at du skal svinge til venstre eller højre når du er kommet ned igennem Tyskland. Svinger du til højre, så bliver det den franske riviera. Til venstre: Istrien.

Alsace?

Du forsøger at lave en ruteplan. Det er lidt kompliceret. Men der er tid endnu til, at du kan hygge dig med det i løbet af nogle aftener her i foråret. Sommerferien starter jo først i juli.

Du er dog ikke helt færdig med at lede efter jeres kommende ferielejlighed. Du kigger efter ferielejligheder i Frankrig. Ikke kun ved den franske riviera. Du ser også på ferieboliger i Alsace. Her er priserne noget mere overkommelige end ved rivieraen. Og afstanden er kortere. Der også et større udbud af ferieboliger. Det er dog langt nok væk, til at du synes, at turen bliver lang nok. Så måske er det et godt bud på, hvor I skal på ferie i 14 dage til sommer. Du overvejer det. Vil gerne diskutere det med familien, inden du tager en endelig beslutning. Så, det bliver emnet ved middagsbordet i aften. Du håber lidt, at de vil være enige med dig i, at I skal bruge mindre tid på at køre end at kunne slappe af.