Spring til indhold

Flytning i Randers

Vi vågnede, ved at det bragede. Inde i stuen. Først blev vi skræmt. Vi troede, at vi havde fået uønskede gæster, som var i færd med at stjæle vores ting. Ganske forsigtigt stod vi ud af sengen og listede os ind mod stuen. Men der var ikke noget at se. Intet lys. Så med lidt mere mod tændte vi lyset og kunne se, at pudset på loftet var faldet ned. Sådan fuldstændigt. Der lå et fint, hvidt lag støv overalt. Møblerne var ikke rene, og det var bare med at komme i gang med at få gjort rent – og luftet ud. Kl. 3 om natten. Det er noget af en prøvelse. Især når man ved, at man skal være frisk på arbejdet.

Uventet fridag

Vi fik dog fjernet det værste støv og de største stykker puds. Og så måtte vi jo indstille os på, at vi skulle tage en uventet fridag fra arbejdet, så vi kunne få undersøgt, hvad der var sket. Det viste sig, at ham, der bor i lejligheden ovenpå, ikke har sørget for at renovere den i de sidste mange år. Måske mere end 50 år. Og et vandrør var sprækket. Og det har ført til, at der er en vandskade under hele hans lejlighed. Vandet har simpelthen lækket ud i månedsvis. Og det har betydet, at fugten trængte ned til os.
Og i praksis, så betyder det, at vi er nødt til at flytte ud af lejligheden i den tid, det vil tage at få repareret skaden. Heldigvis betaler forsikringsselskaberne omkostningerne, men det er altså ikke så rart at skulle finde et sted at bo på meget kort tid.

Alt til opbevaring i Randers

Vi skal have alle vores ting sat til opbevaring i Randers her, og vi håber, at vi kan finde et billigt sted, der er møbleret, som vi kan flytte ind i hurtigt. En ven har anbefalet et flyttefirma her i Randers, som også kan sørge for opbevaringen af vores ting. Men de kan ikke hjælpe os med at finde en midlertidig bolig. Og vi kan jo heller ikke helt sige, hvor lang tid det vil tage, inden skaderne er repareret fuldstændigt. Det kan tage en måneds tid. Det kan måske tage endnu længere tid. Det kommer helt an på, hvor hurtigt håndværkerne kan finde tid.

Det kommer muligvis også an på, hvor hurtigt forsikringsselskaberne agerer. Det er vi ikke helt klar over endnu. De nævnte noget om, at der skal laves en syningsrapport, og den skal godkendes af begge selskaberne. (Vores eget selskab og det selskab, som vores overbo bruger.)Heldigvis var der styr på det med opbevaring.

Måske skal vi bare rejse væk?

Det bliver altså en sommer, hvor vi ikke kan være derhjemme og nyde udsigten fra vores balkon. Det bliver muligvis en sommer, hvor vi tager en lang ferie sydpå. Det kan også godt være, at det bare bliver en sommer, hvor vi bor et eller andet sted i Randers og benytter os af de tilbud, der findes i byen og dens omegn. Hvem ved. Det føles, bare som om at man bliver lidt hjemløs. Helt korrekt sagt, så er det jo også det, vi er blevet.