Spring til indhold

Rampe til kørestol

Vores forældre er ved at blive gamle. Det kommer vi ikke udenom. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem i hverdagen, men efter at min far skal sidde i kørestol, er det blevet noget sværere for vores mor at klare hele dagligdagen. Hun har heldigvis hjælp af mange af de hjælpemidler, jeg køber til dem hos https://senior24.dk/ De er pensionister og bor i et lille hus. I et helt almindeligt parcelhuskvarter med haver og stilfærdige veje. Vi kører dagligt forbi dem for lige at tjekke, om alt er ok.

Far på terrassen

I dag fandt jeg så min far siddende ude på terrassen. Han sad med sin bog og nød solen. Døren til stuen stod åbent, og jeg kunne høre, at min mor var ved at lave eftermiddagskaffe. Hun dukkede op og sagde, at jeg lige var kommet til tiden.
Vi fik eftermiddagskaffe og hjemmebagt kage. Hyggede os og sludrede. Der gik et par timer. På et tidspunkt sagde min far, at han småfrøs – han ville indenfor. Min mor rejste sig for at hjælpe ham ind. Hun begyndte at bakse rundt med kørestolen for at få den op på trinet mellem stuens gulv og terrassen. Jeg kunne se, at det voldte hende besvær, så jeg sprang naturligvis til for at hjælpe hende.

Nu skal vi have den rampe!

Hun takkede mig og fortalte, at det er altid svært med det trin. Der er også nogle trin indenfor, som volder hende besvær. Det er en tung opgave for en kvinde i hendes alder at få en kørestol op ad dem.

Derfor besluttede jeg, at jeg i morgen skal huske og køre forbi den forretning med hjælpemidler, hvor vi købte fars kørestol. Jeg har nemlig set, at de har fået nogle smarte kørestolsramper hjem. Nogle af dem kan foldes sammen og transporteres med kørestolen. Det vil fratage en del besvær for min mor. Hvis hun bare skal skubbe stolen op ad en rampe i stedet for at bakse med den.