Spring til indhold

Miljø og forsendelse

Det er snart min fødselsdag, og jeg glæder mig. Jeg har besluttet at holde den i flere omgange. Første omgang bliver for min nærmeste familie. Den næste bliver for fætre og kusiner, onkler og tanter. Og så en stor fest for vennerne. Den skal nok også deles op i mindre omgange. Vi må jo ikke forsamle os mere end 10 personer endnu. Så festen for vennerne skal deles op. En fest for vuggestuegruppen. Det er folk, jeg stadig ser, men som jeg lærte at kende, dengang vi havde børn i den samme vuggestue.
Så en fest for vennerne fra badmintonklubben. Vi er en gruppe på ca. 8 mennesker, der har et godt sammenhold. Vi kommer rigtigt godt ud af det med hinanden. Og til sidste en fest for de få gamle skolekammerater, jeg stadig ser.

Mange meter gavepapir

Det kan gå hen og blive til rigtigt mange gaver, jeg skal pakke ud. Og det elsker jeg. Det er altid sjovt at se, hvordan folk vælger gavepapir. De fleste har det jo sådan, at de synes, at forretningernes er hæsligt. Så vi investerer i gavepapir og gavebånd. Jeg gør i hvert fald. Og jeg ved, at flere af mine venner fra vuggestuegruppen også gør det.

Jeg forsøger altid at købe miljøvenligt gavepapir. Det har jeg det bedst med. Man kan godt få lidt dårlig samvittighed over at vide, at det bliver revet itu og smidt ud. Så hvis jeg kan gøre noget for miljøet ved at købe papir, der er lavet på genbrugsmaterialer, så gør jeg helst det.

Jeg gør det også selv

Ok, jeg må indrømme, at jeg har da også købt papir til indpakning, som ikke har været helt miljøvenligt. Jeg har fx købt cellofan til jul, fordi jeg syntes, at nogle af julegaverne skulle pakkes ind i et materiale, der glitrer og skinner. Det kan cellofan. Og det er nemt at arbejde med. Man skal desværre bare bruge ret meget af det. Men der er noget fantastisk ved at give sådan en skinnende mørkeblå pakke, der så har et guldbånd på. Det ser flot ud.

Mine fester skal også være mindeværdige for mine gæster, så jeg har tænkt mig, at de også skal have (små) gaver af mig. Jeg har brugt mange timer på at lave små ting og sager, de kan bruge som vedhæng eller nøgleringe eller den slags. De skal have sådan en dims, som tak for, at de kom til min fest.

Vores miljø er vigtigt

Det er små ting, så jeg skal lede lidt efter små æsker, jeg kan bruge som emballage. Og så skal de naturligvis også pakkes fint ind. Æskerne skal også være lavet af genbrugsmaterialer. Jeg har set, at man sagtens kan finde pæne, små æsker, jeg kan bruge som miljøvenlig emballage. Indpakningen af dem bliver ikke svær. Bare små stykker gavepapir til hver. Det, der bliver en udfordring, bliver at få lavet i omegnen af 40 eller 50 små, forskellige pakker. Jeg har heldigvis en masse gavebånd liggende et eller andet sted. Det må være det, som gør, at pakkerne skiller sig ud fra hinanden. Jeg kan binde det om æskerne på forskellige måder.