Spring til indhold

Vandfiltre til private

Nogle gange, så har folk virkeligt nogle mærkelige idéer. Jeg ville flytte fra den lejlighed, jeg boede i indtil for nylig. Jeg mente, at det var rimeligt, at jeg tog alle mine ejendele med mig. Møbler, lamper, vandfilteret, spejlet, jeg havde sat op i badeværelset. Jeg skal jo bruge de fleste af mine ting i den nye bolig. Men da ejeren af lejligheden jeg boede i, fandt ud af, at jeg ville tage mit vandfilter med mig, blev han helt hysterisk. Han mener, at det tilhører ham, selvom jeg har købt og betalt for det. Også for at få det sat op på vandhanen. Han mener, at det er en forbedring af hans ejendom, og derfor tilhører det ham.

Omvendt osmose filter

Det er et forholdsvist dyrt filter, vil jeg lige sige. Sådan et med omvendt osmose. Og det er ikke så grimt som så mange andre filtre er. Jeg mener, det tilhører mig. Jeg har sat det op og brugt det. Det har ikke skadet hans vandhane. Jeg mener faktisk, at jeg kan sidestille det med de lamper, som jeg også fik sat op i loftet. Er de også hans ejendom? Efter at jeg fik pillet filteret ned fra hanen, så mener han, at jeg har forringet hans ejendom. Sig mig lige, er han helt rask, eller er der noget helt galt i bøtten på ham?
Det kom faktisk så langt, at han begyndte at true mig med at lægge sag an imod mig. Grunden: Hærværk og tyveri.

Sikke en ballade

Da jeg fik det at vide, ringede jeg naturligvis til min advokat, som heldigvis kunne berolige mig. Han sagde, at jeg bare skulle fortsætte min flytning som planlagt. Ejeren af lejligheden må være i panik over at miste en fast indkomst hver måned. Derfor reagerer han, som han gør.

Jeg fortsatte derfor flytningen. Det at pakke alle sine ting ned kan tage tid. For mig tog det 3 dage at få pillet lamper, billeder på væggene og diverse andre ting – fx knagerækker ned og pakket dem. I de 3 dage blev jeg konstant chikaneret af lejlighedens ejer.
På et tidspunkt tænkte jeg faktisk på at efterlade vandfilteret. Men min stædighed holdt fast i mig. Jeg får brug for det i den nye lejlighed, tænkte jeg.

Vandkvaliteten ikke god nok

Og ganske rigtigt: Vandkvaliteten i den nye lejlighed er noget ringere end i den gamle. Jeg er glad for, at jeg insisterede på at tage mit vandfilter med omvendt osmose med mig. Jeg har hårdt brug for det.

Efter at jeg er flyttet, har jeg modtaget en mail fra ejeren af den tidligere lejlighed. Han fortæller mig, at han ganske rigtigt var i panik over at miste en fast indkomst. Han undskylder sin opførsel og fortæller mig, at han har fundet en ny lejer, som forhåbentligt bliver glad for at bo i den. Han spørger også om, hvor han kan købe det vandfilter, jeg havde. Han vil gerne gøre noget for sin nye lejer, så han eller hun kan føle sig godt tilpas.

Jeg må indrømme, at jeg faktisk blev rørt over hans mail. Jeg har sendt ham et link til shoppen, hvor han kan finde filteret: https://avand.dk/