Spring til indhold

Nyt badeværelse

Hvorfor skal det altid ske, når jeg har ferie? Hvad sker der? Ja, det er naboen, som er ved at renovere hele sin bolig. Og det skal åbenbart lige præcist ske i løbet af de 14 dage, hvor jeg har ferie. Da jeg ikke skal ud at rejse, så har jeg besluttet, at jeg skal udnytte chancen, jeg nu har for at lege turist i min egen by. Men det betyder jo ikke, at jeg gerne vil have lov til at sove længe på en almindelig tirsdag. Og at blive vækket af håndværkere, der er ved at banke vægge ned kl. 7:30 om morgenen, er ikke just drømmescenariet for min ferie.

Helt nyt badeværelse

Jeg har jo tænkt sådan, i retning af at jeg bare skal tøffe rundt herhjemme til langt op ad formiddagen, før jeg beslutter mig for, hvad jeg skal se og opleve. Det kan man ikke, når de er ved at lave nyt badeværelse inde ved siden af. Så er det sagt.
Jeg var faktisk inde hos min nabo for nogle dage siden. Jeg gik derind, fordi jeg ville spørge ham, om han ikke kunne ændre datoerne for, hvornår håndværkerne ville komme. Han havde sat en venlig notits om ’mulig støj fra renoveringsarbejde i dagene fra 5. juli og to uger frem’ i opgangen.

Da jeg så den notits, blev jeg jo nødt til at spørge ham. Det er jo lige de to uger, hvor jeg har ferie. Jeg har ikke lyst til at få feriedagene overdøvet af boremaskiner og mukkerter.

En venlig nabo

Min nabo er en venlig mand, men han nægtede at ændre datoerne. Det har været en lang og sej proces for ham at få arrangeret med håndværkerne. Alle de arbejder, de ikke har kunnet få udført i forårsmånederne, skal laves nu, og man skal bestille dem i god tid, inden man kan få dem ud til en for at se på opgaven, man vil give dem. Han ville også selv have foretrukket ikke at skulle bruge sin egen ferie på at bo i et byggerod, men hans prioritering er at få sat sin bolig i stand nu. Ok, logisk forklaring, men alligevel.

Prøvede at være imødekommende

Jeg ville ikke være insisterende, men jeg spurgte ham om, hvor lang tid han regnede med, at det ville tage for håndværkerne at renovere hans køkken og badeværelse. Det er de to rum, som larmer mest. Han fortalte mig, at han regnede med, at badeværelset ville tage en uge. Det er et af de første ting, der bliver lavet. Han havde googlet ”Nyt badeværelse København” og havde fundet et firma, der er specialiseret i renovering af badeværelser. Deres eksperter havde været her for en uge siden, og de havde fortalt ham, at de anslog, at de havde brug for maksimalt en uge. Måske kun 4 dage. Med hensyn til køkkenet kunne han ikke helt præcist give et svar. Det afhænger lidt af, hvornår shoppen, hvor han har bestilt de nye, hvide varer, får varerne hjem.
Ok, forståelige og logiske svar. Jeg gik tilbage til mig selv. Skal jeg overveje en uges kroferie på Fyn i de første dage af min ferie?