Spring til indhold

Særlig guitar til børn?

For et års tid siden dannede mine børn et børne-band. Jeg har fire børn. De er henholdsvis 8, 10, og 13 år gamle. De to ældste er tvillinger. Det er ret sjovt at se dem spille sammen. Og det er virkeligt spændende at se, hvordan de udvikler sig. De bliver bedre og bedre. De er gode til at udveksle meninger, om de tekster som den mellemste skriver. Hun er den fødte digter. Har en helt utrolig evne til at bruge ord på. Jeg ved, at det må være et gen, hun har fået fra sin far. De kommer naturligvis op og skændes om teksterne og musikken i ny og næ. Men deres glæde ved at spille sammen er åbenlys.

Skønne unger

Det er dejligt at have sådan en flok unger, der kan være sammen om noget. Det kan til tider være ret støjende. Det må jeg sige. Især når de øver et nyt nummer. Men vi de gamle, finder os i det. Vi har altid vægtet, at deres kreative sider skal fremmes. Vi har da også indrettet et øverum med studie nede i kælderen til dem. Der kan de boltre sig så meget, de vil med deres musik. Nu er det sådan, at vores to ældste er ved at være for store til at spille på de børneguitarer, som vi gav dem for en del år siden. Det var en stor succes, dengang vi gav dem guitarerne. De to små blev da misundelige, men de måtte ikke låne de fine guitarer.

Børneguitar

Jeg tror sådan set, at det var en billig børneguitar, der var sat til salg, som gjorde, at vi købte dem til tvillingerne for 4 år siden. Det var min mand, der selv er glad for musik, der havde set den i en forretning inde i centrum. Han havde set på en saxofon til sig selv, men så var han blevet distraheret af et skilt i butikken: ”Salg: Børneguitar. 40% nedsat.” Han var gået hen til ekspedienten og havde forhørt ham om priserne på de forskellige børneguitarer og var endt med at købe 2. En almindelig og en bas. Han havde gemt dem i månedsvis, indtil tvillingerne havde fødselsdag. Og han havde virkeligt glædet sig til at give dem guitarerne.

Total succes

Det viste sig, at det var succesgaven. Glæden hos tvillingerne var stor. Det tog lidt tid for dem at finde ud af, hvem af dem der var bedst til hvilken guitar. Der er jo stor forskel på at spille det melodiske og så at spille bas. Men efter et par uger havde de fundet en rytme, og en ny æra i vores familie satte rødder. Det seneste skud på stammen er, så at vores lille, som virkeligt er meget musikalsk, har fået en akustisk børneguitar. Han elsker sine solonumre. Og vores mellemste, som er bandets ’rygrad’, hvis man kan sige det på den måde, sørger for, at der altid kommer et nummer med solo guitar, så hendes lillebror kan vise sit talent. I næste måned holder de den første koncert. De skal spille til vores vejfest, som vi holder, hvor der også er opsat en masse andet sjovt som for eksempel hoppeborge og den slags.