Spring til indhold

Sommer og hjemmesko?

Det er bare helt utroligt. Inden for en uge er det gået fra at være et koldt forår til at blive en varm sommer. Vi har op mod 35 graders varme, og for en uge siden havde vi omkring 20. Det er en voldsom omstilling, kroppen bliver udsat for. Her i huset har jeg lagt mærke til det på flere måder. Først og fremmest ved at jeg sveder. Ligesom resten af familien også gør det. Men dernæst, så har jeg lagt mærke til, at de 3 par hjemmesko til mænd, som vi har stående i entreen, ikke bliver brugt. Nej.

Bare fødder

Min mand og mine sønner render rundt på bare fødder. Og det kan jeg virkeligt godt forstå, at de gør. Man tager simpelthen ikke hjemmesko, der er lavet af skind, og filt på, når det er 35 graders varme. Gør man det, så er man ikke rask. Eller meget kuldskær. Sådan nogle hjemmesko i lammeskind fra Shepherd – de er altså beregnede til at holde fødderne varme i kulden!

Sommertøjet frem

Det sender mig en besked, som jeg er nødt til at tage alvorligt. Jeg skal til at finde sommertøjet frem. Vi plejer at finde det frem i begyndelsen af juni. Når det bliver rigtig sommer, som vi siger her. Men sommeren er altså kommet ca. 3 uger tidligere, end den plejer. Så jeg skal op på stigen og finde sommertøjet, der ligger øverst oppe i skabene. Du ved deroppe, hvor man aldrig kan nå det hele. Og det er en opgave, som jeg ikke er glad for at gøre alene. Fordi den sender en anden opgave med sig: Vintertøjet skal pakkes væk.

Vi skal have det op på skabenes øverste hylder. Og det samme gælder også alle støvlerne og skoene. Inklusive hjemmeskoene. Jeg ved, at min mands sko vil passe ham til næste vinter. Men drengenes? Det er altid en udfordring at vurdere, om de skal kasseres, eller om de skal gemmes.