Spring til indhold

Brug for oplukning

Jeg er så glad for at høre, at vores undervisningsminister tillader de nybagte studenter den traditionelle vognkørsel. Nu ved jeg ikke, om det gælder alle vognkørsler. Altså om det skal være i lastbil med åbent lad, eller om det skal være hestevogn. Det er jeg også lidt ligeglad med. Jeg glæder mig til at fortælle min datter det. Hun har haft travlt med at læse til eksamen og skal op i sidste fag om få dage. Hun glæder sig. Det er et af yndlingsfagene, hun skal op i, så hun er sikker på at afslutte sin studentereksamen med en god karakter. Hun har faktisk gået og ærgret sig over, at hun skal være student i år. Fordi? Fordi hun er sikker på, at de ikke får lov til at køre vognkørsel.

Den god enyhed

Men når hun kommer hjem fra læsning sammen med sin veninde, så kan jeg give hende den gode nyhed. Og jeg ved, at så bliver der strammet op med endnu mere læsning. Men jeg har faktisk også tænkt mig, at hun skal have en del formaninger om at opføre sig ansvarligt. Ikke noget med at drikke for mange øl. Heller ikke noget med at blive forelsket igen. Jeg vil ikke have, at hun bliver dels fuld og dels såret. Fjollet må hun gerne blive.

Historien om låsesmeden

Så længe det ikke ender med, at jeg skal ringe efter en låsesmed på Frederiksberg – nemlig https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/ – for hende. ”Hvad?” Spørger du sikkert. Ja, jeg kender min datter. Når hun er fuld-fjollet, så bliver hun altså glemsom. Jeg har prøvet at stå i den situation, at jeg var på nattevagt, og hun havde glemt sin taske hjemme hos en veninde. Der stod jeg så på skadestuen og måtte undskylde overfor overlægen, over at jeg havde en vigtig telefonsamtale, og måtte ringe til min datter. Hun havde nemlig sendt mig en SMS om, at hun havde glemt sin taske, og at nøglerne til vores lejlighed ligger i den. (Af en eller anden grund glemmer hun aldrig sin mobiltelefon. – måske fordi den er en forlængelse af hendes arm!). Nå – men det jo på Frederiksberg.

Hun skal ikke blive såret

Såret vil jeg ikke have, at hun bliver. Hun troede for nogle måneder siden, at hun havde en kæreste. Det viste sig, at det havde hun ikke. Det var bare en fyr, der ville have sex. Ikke mere end det. Det gjorde ondt på hende. Hun var forelsket i ham. Heldigvis ikke mere, end at hun er kommet over sin kærestesorg 100 % nu. Klar til nye erfaringer – og måske gode venskaber.

Ja, jeg er glad på min datters vegne. Hun fortjener at fejre, at hun bliver student. Hun er dygtig, og jeg er sikker på, at hun vil klare sig godt. Også på universitetet. Når hun kommer dertil. Foreløbig er hendes plan bare at holde sommerferie her i landet sammen med os. Bagefter vil hun prøve at komme på højskole og finde sig et job, så hun kan tjene lidt penge. Derefter vil hun måske på universitetet. Vi ser, hvad der sker. Foreløbigt, så skal hun lige bestå sin sidste eksamen med et 12-tal.